wereldlichtjesdag

activiteiten

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor mensen die afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Wij proberen deze activiteiten hier met u te delen.

decemberwandeling kloetinge

Op donderdag 22 december 2022 organiseert Vierkracht een decemberwandeling die begint en eindigt bij het Geerteshuis in Kloetinge. Om 13.00 uur is de ontvangst met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Na een kort welkomstwoord start de wandeling van ongeveer 5 kilometer rondom Kloetinge. Bij slecht weer wordt de afstand aangepast. Bij terugkomst is er in het Geerteshuis de mogelijkheid om wat na te praten en iets warms te drinken. Om 16.00 uur wordt de middag afgesloten.

Vierkracht ondersteunt mensen die te maken hebben met een verlies. Juist in de decembermaand is een verlies vaak extra voelbaar. Terwijl anderen bezig zijn met de voorbereidingen voor de feestdagen kun je jezelf best eenzaam voelen. Misschien zie je op tegen de kerstdagen en de jaarwisseling. Dan kan het fijn zijn om te wandelen met mensen die hetzelfde ervaren. Als je behoefte hebt aan een gesprek dan kun je een stukje met iemand oplopen, maar dat hoeft niet. 

Vind je het fijn om mee te lopen? Je kunt je tot 20 december telefonisch aanmelden op 06 – 486 091 38. Ook kun je een e-mail sturen naar ondersteunen@outlook.com

De kosten voor de wandeling bedragen € 10,00. Hier zijn de genoemde consumpties bij inbegrepen. Eventuele dieetwensen kun je doorgeven tijdens je aanmelding.

mo(nu)ment voor een kind

Mo(nu)ment voor een kind is een activiteit van de VKS, waarbij op een dijk tussen Heinkenszand en Nisse elke eerste zaterdag van de lente lindebomen worden geplant ter herinnering aan kinderen die zijn overleden aan een stofwisselingsziekte. “Het idee van de dijk is dat er nieuw leven wordt geplant. Een symbool van hoop, van voortgang, ondanks alles. De dijk wordt door het planten van de lindebomen een monument voor de kinderen en die eerste lentezaterdag is het moment dat er wordt stilgestaan bij het lot van deze kinderen.”

lotgenotengroep ‘rouw na suïcide’

Lotgenotengroep ‘Rouw na suïcide’ organiseert regelmatig wandelingen voor nabestaanden. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Els van Diemen van de Zeeuwse afdeling van Indigo.

© 2022 wereldlichtjesdag

Thema door Anders Norén