wereldlichtjesdag

activiteiten

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor mensen die afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Wij proberen deze activiteiten hier met u te delen.

rouwwandelingen vierkracht 2023

Vierkracht organiseert regelmatig wandelingen voor mensen die te maken hebben met rouw.

De wandelingen beginnen telkens om 14.00 uur en duren dan ongeveer een uur. Alleen bij de zomeravondwandeling op 5 juli vertrekt de groep om 19.00 uur.

Onderweg wordt een paar keer stilgestaan om iets te doen of om de aandacht ergens op te richten. Je bent vrij om daaraan mee te doen of niet, net wat voor jou goed voelt.

Het gaat erom waar jij je fijn bij voelt. Het is de ervaring dat er tijdens deze wandelingen bijzondere gesprekken ontstaan en dat er draadjes van verbondenheid zichtbaar worden. Daarnaast is het ook gewoon prettig om buiten te zijn en te genieten van de omgeving en van het wandelen.

Bij terugkomst drinken jullie samen een kopje koffie of thee en is er de gelegenheid om wat na te praten. Rond 17.00 uur wordt de middag afgesloten.

Wil je meelopen? Je kunt je telefonisch aanmelden op 06 – 486 091 38. Ook kun je een e-mail sturen naar ondersteunen@outlook.com. Vermeld er even bij voor welke wandeling je jezelf aanmeldt. Meer informatie over Vierkracht kun je vinden op vierkracht-goes.nl

De kosten voor deelname aan de wandeling bedragen € 10,00. Hier zijn de genoemde consumpties bij inbegrepen. Eventuele dieetwensen kun je doorgeven tijdens je aanmelding.

mo(nu)ment voor een kind

Mo(nu)ment voor een kind is een activiteit van de VKS, waarbij op een dijk tussen Heinkenszand en Nisse elke eerste zaterdag van de lente lindebomen worden geplant ter herinnering aan kinderen die zijn overleden aan een stofwisselingsziekte. “Het idee van de dijk is dat er nieuw leven wordt geplant. Een symbool van hoop, van voortgang, ondanks alles. De dijk wordt door het planten van de lindebomen een monument voor de kinderen en die eerste lentezaterdag is het moment dat er wordt stilgestaan bij het lot van deze kinderen.”

lotgenotengroep ‘rouw na suïcide’

Lotgenotengroep ‘Rouw na suïcide’ organiseert regelmatig wandelingen voor nabestaanden. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Els van Diemen van de Zeeuwse afdeling van Indigo.

© 2024 wereldlichtjesdag

Thema door Anders Norén